Els 5 mites falsos sobre l'exercici

2018-03-15

Tots hem escoltat a vegades mites al voltant de fer excercici que van bé i altres que van malament. Dons bé, estar clar que existeixen molts mites al voltant de l'activitat física que es van transmetent de boca en boca i que, en la majoria dels casos, són falsos. 

Es per aquest motiu que avui els desmentirem ja que poden portar-nos a cometre errades importants que afectin al nostre rendiment, estat de forma i, en alguns casos, la nostra salut. Aquests són els 5 mites més comuns relacionats amb l'exercici:

"Menjar més proteïnes et farà tenir més múscul"

El nostre organisme té un punt màxim d'assimilació de proteïnes que se situa entre els 1,5 i 2 grams de proteïna per kg de pes corporal i per dia. Això vol dir que si una persona pesa 80 kg pot assimilar, com a molt, 160 grams de proteïna diària. Prendre més quantitat pot tenir efectes negatius, com ara provocar una saturació del fetge.

"Suar és sinònim de perdre pes"

Suar és un mecanisme termoregulador de l'organisme, de manera que si la temperatura corporal puja, el teu cos sua per tal de reduir-la. Aquest líquid que perds es recupera després, un cop bevem líquid, i per tant no comporta perdre pes. La pèrdua de pes es produeix en la mesura que l'exercici pot ajudar a consumir part de l'energia de reserva de l'organisme en forma de greix.

"Si deixes d'entrenar, el múscul es converteix en greix"

Si bé es cert que a mida que deixes d'entrenar perds to muscular i, per tant, les teves exigències metabòliques també es redueixen. Però també ho és que si continues mantenint una elevada ingesta d'aliments, però necessites menys energia per mantenir el teu estat de forma, el resultat és que a mida que perdis massa muscular s'incrementa el percentatge de greix corporal.

  1. "Les agulletes marxen amb un got d'aigua amb sucre"

Com a conseqüència d'haver entrenat per sobre del teu nivell es produeix una inflamació que no desapareix amb aigua i sucre. La millor manera per prevenir-los és seguir aquests consells, tot i això, si a l'endemà notes que tens cruiximents també voldrà dir que el teu rendiment haurà millorat.

  1. "Només si fas molts abdominals aconseguiràs marcar-los"

Marcar abdominals o no depèn principalment del percentatge de greix corporal. El més efectiu és entrenar de forma global tot el cos, tant a nivell muscular com cardiovascular, sense oblidar un aspecte molt important: l'alimentació. Seguir una dieta equilibrada adaptada al teu ritme de vida i baixa en greixos repercutirà en la teva qualitat de vida i aspecte. Et recomanem que segueixis aquests consells quan acabis d'entrenar.