Els 5 errors que has d'evitar quan surts del gimnàs

2018-02-26

Si evites aquets 5 errors que segurament fas quan surts del gimnàs, obtindràs resultats més efectius. 


Acabes de fer una bona sessió de Spai Cross, una espectacular classe de zumba o un bon circuit per la sala de fitness acabant amb una sessió de 20 minuts de cinta, i camines satisfet cap a casa i amb una gran sensació de benestar... ¿Ara ja pots passar-te la tarda tirat al sofà després de menjar-te una pizza familiar? La resposta és NO! 

Si vols que els teus entrenaments sorgeixin efecte, més val que evitis un seguit d'activitats que t'aportaran justament el contrari: empitjorar la teva forma física i que en la teva propera sessió de força caiguis lesionat. Evita aquests 5 errors i notaràs grans millores en la obtenció de resultats.

Error 1: No beure aigua després de l'entrenament

Després de l'activitat física cal hidratar-se de seguida per facilitar la recuperació. Les recomanacions oficials aconsellen ingerir com a mínim un 150% del pes perdut durant les primeres 6 hores després de l'exercici. 

Error 2: Fumar després de l'entrenament

Fumar just després d'un entrenament multiplica els efectes negatius del tabac i augmenta el risc de patir malalties associades a aquest.

Error 3: Abusar dels suplements nutricionals 

Es molt important pendre la dosi correcte i que la presa d'aquests suplements sigui supervisada per un dietista, ja que la dieta ha d'anar d'acord amb la suplementació que et puguis pendre. Cal dir que si la dieta és equilibrada i variada, segurament no sigui necessari l'ús d'aquests productes i cal recordar que en cap cas son substitutius del menjar.

Error 4: No menjar després de l'entrenament

Si no menjes res després d'entrenar estàs fent que el teu organisme no trobi aliment suficient dins el teu cos. És important que el que mengis després de fer esport inclogui una ració de proteïna per reparar la musculatura correctament i notar menys fatiga muscular. Hi ha diferents fonts de proteïna (animal o vegetal). És igual d'important incloure hidrats de carboni simples, ja que són digerits i absorbits ràpidament i, per tant aportaran energia immediata, optimitzant l'entrenament i afavorint una ràpida recuperació. Alguns exemples podrien ser la fruita, mel, pa blanc, patata, melmelada, cereals ensucrats... "

Error 5: No descansar les hores necessàries

És imprescindible deixar descansar el cos per facilitar la recuperació després de l'entrenament. És important adaptar els horaris per poder dormir almenys 7 o 8 hores en cas que l'entrenament sigui a l'última hora del dia.

Aquests errors són simples i fàcils de cometre, i de ben segur que ho has fet alguna vegada. Si saps controlar aquests petits detalls notaràs com els teus entrenaments són més efectius i et costarà menys temps aconseguir els teus objectius.