És hora de tornar a agafar el ritme al gimnàs

2018-01-02

Segueix aquests consells i podràs afrontar la tornada al gimnàs amb força i optimisme

Si has estat algunes setmanes sense realitzar gaire exercici, cal tenir en compte que la tornada al gimnàs s'ha de fer poc a poc, seguint un procés d'adaptació que no ens agrada a la majoria, però si volem evitar lesions o recaigudes per diferents causes, és millor seguir una sèrie de consells per evitar aquestes situacions.

Quan reprenem els entrenaments després d'un temps de certa inactivitat, és recomanable consultar un tècnic professional per tal de planificar l'entrenament de les pròximes setmanes. No pots continuar amb la mateixa intensitat que abans de la parada, perquè la teva capacitat física no és la mateixa. Per això caldrà programar una sèrie d'entrenaments amb una intensitat progressiva al menys les primeres setmanes i el teu tècnic de la sala de fitness o un entrenador personal seràn de gran ajuda.

Definir els objectius és un altre punt imprescindible abans d'afrontar la tornada al gimnàs per diferents raons. Tenir uns objectius realistes, assequibles i coherents permeten estar motivat, ser molt més constant i conscients de la nostra evolució. Començar tocant de peus a terra pot ser la porta d'entrada a un estil de vida saludable tot l'any. Per aquest motiu, si t'inscrius ara, un dels nostres tècnics et farà un estudi complert del teu cos i junts marcareu els objectius i la via per a fer-ho. A més durant un mes et farem el control i seguiment gratuït. Si després el vols continuar ho pots fer per 12€/mes.

Un altre punt important per aconseguir una ràpida adaptació a l'activitat física, és fer-ho acompanyat. Compartir el temps amb un amic/ga o amb la teva parella sempre és molt més agradable, fa que l'activitat sigui més amena i alhora més difícil posar excuses per no anar-hi. També pots convidar a qui vulguis a provar un dia el nostre centre SPAI SPORT amb tu.

D'altra banda, alimentar-se adequadament és essencial per tenir l'energia suficient per al dia a dia i entrenar com cal al gimnàs. Sobretot després d'un període d'inactivitat és important confeccionar un menú setmanal lleuger i equilibrat, intentant que la meitat del plat siguin verdures i hortalisses, així com una ració d'hidrats de carboni en cada àpat i més quantitat de peix que de carn, ja que els seus nutrients tenen un perfil més saludable.

Per acabar, un últim consell per tenir una tornada productiva al gimnàs, és escollir activitats atractives que ens diverteixin, així anar al gimnàs passarà a ser una afició més. Les activitats dirigides són una molt bona opció per gaudir o també pots optar per començar aquella activitat que sempre havies volgut experimentar.

Preparat per tornar al gimnàs? Recorda aquests 5 consells i posa-li ganes! Quan abans tornis a la teva rutina d'exercici millor et sentiràs...