10 consells per evitar excessos en els àpats de Nadal

2017-12-26

Arriba la temporada de sopars d'empresa, trobades familiars i dinars que acaben en sopars. Aquestes són les setmanes més calòriques de l'any i que poden suposar un augment de pes de 2 a 5 quilos de mitjana, segons els resultats de l'estudi del Grupo NC Salud.

Ara bé, aquesta situació es pot prevenir si segueixes una sèrie de recomanacions per gaudir de les festes de manera controlada que t'ajudaran a mantenir el teu pes. Llegeix-les a continuació:

Com arribar al gener sense guanyar quilos extra

Et donem 10 consells per mantenir la forma durant les festes nadalenques:


  1. El dia de l'esdeveniment no et saltis cap àpat. El fet de privar-se d'algun àpat no és una bona estratègia per compensar els àpats copiosos. L'únic que aconseguirem és arribar amb molta gana i menjar més del compte.
  2. El dia previ i posterior a l'àpat copiós, fes un menú lleuger . Els àpats principals han d'incloure una ració de verdures i/o hortalisses (amanides, cremes de verdures, brous vegetals) i un aliment proteic baix en greix (peix blanc, carn blanca, llegums, ou, tofu).
  3. Consumeix aliments depuratius. Estimulen als òrgans depuratius (fetge, ronyons, intestí) i alleugen les molèsties pels excessos, com pesadesa d'estómac, sensació d'inflor, flatulència o mal de cap. Aquests aliments són els vegetals (escarola, endívies, espinacs, carxofa, api, espàrrecs, albergínia) i fruites (pinya, papaia, poma o pera).
  4. Aliments rics en fibra ajuden al trànsit intestinal i a alleujar el ventre inflat. Una fruita en compota barrejada amb fruits secs i panses, un iogurt amb segó, beure aigua i un llarg passeig ajuden a aquest propòsit.
  5. Hidratar-se bé. Beure com a mínim dos litres d'aigua al dia ajudarà a eliminar la possible retenció de líquids que apareix després de grans tiberis, així com a reduir els efectes de la deshidratació produïda per l'alcohol. També és una bona opció prendre infusions depuratives: dent de lleó, camamilla, anís estrellat, regalèssia...
  6. Canvia la sobretaula per un passeig. D'aquesta manera millorarem la digestió i farem una mica d'exercici.
  7. Mastegar bé. La masticació influeix en la digestió. Per això, es recomana mastegar entre 15 i 20 vegades cada mos.
  8. Repartir les sobres. Compartir les restes dels menjars amb amics i familiars és un truc per no menjar de més la resta de dies.
  9. Postres. Tria una fruita o un iogurt per a després dels àpats i deixa els dolços per a les dates assenyalades.
  10. Fer exercici. És una de les millors opcions per evitar que s'acumulin els quilos. Des de sortir a caminar o córrer, fins a pujar per les escales en comptes de l'ascensor o treure a passejar més sovint al gos.

Vols que et fem una dieta i un pla d'entrenament personalitzat i segons les teves necessitats? Envian's un e-mail