Any Nou, nous objectius. No et quedis enrere!

2017-12-31

De vegades, passem més temps planejant les vacances que la nostra pròpia vida. Encara que, en el fons, desitgem perdre pes desesperadament, augmentar el nostre nivell d'energia o de confiança, la majoria de nosaltres no dediquem el temps suficient a planificar els nostres objectius ni a viure la vida com volem.

¿Començaries a un gran viatge per la costa sense una idea definida de la teva destinació? No és probable. A continuació et detallem com planejar, fixar i assolir els objectius que somies: perquè no et trobis en la mateixa posició la propera vigília de Cap d'Any.

1.Aconsegueix el teu objectiu

Perdre pes, tonificar, estar saludable, ser més feliç, tenir més energia. Aquests són tots els objectius que pots voler assolir. Però per arribar-hi, has de ser intel·ligent per arribar-hi. I com arribaràs allà si no saps on està 'allà'? Com mesuraràs el teu objectiu o les teves metes? Pots fixar un límit de temps? Escriu-ho tot i immediatament ho convertiràs en alguna cosa tangible, disposaràs d'una visió a llarg termini per aconseguir objectius nítids i clarament definits.

2.Visualitza el teu objectiu

Imagina l'escena. Entres a la teva cuina i agafes una gran llimona groga i sucosa de la teva nevera. Ara imagina com la talles per la meitat i la mossegues directament. Si has imaginat l'escena correctament, és probable que sentis la saliva a la llengua, com si realment haguessis provat la llimona. El mateix succeeix quan ens imaginem a nosaltres mateixos complint els objectius positius que ens fixem pel futur. Imagina't en la teva situació ideal i dedicant-hi temps, ho faràs.

3.Venç els objectius

Un cop has creat una "foto global", sigui un pla anual, quinquennal o de 10 anys, hauries de dividir aquesta fita en objectius més petits i realistes. No ho oblidis, la tortuga acaba guanyant la cursa. Si estàs tractant de perdre pes, no acudiràs al gimnàs de manera desenfrenada durant les pròximes vuit setmanes, perdràs pes i després tornaràs a la teva rutina anterior. Crea una llista diària de coses per fer que puguis començar ara a treballar per aconseguir el teu objectiu: pot ser llegir llibres sobre el tema mentre esmorzes, esgotar-te en una sessió de 30 minuts al gimnàs o preparar els àpats amb una setmana d'anticipació. Dedica 30 segons a mirar el següent video i cambiaràs la teva mentalitat:

4.Deixa de distreure't

La part més difícil d'aconseguir els teus objectius és, en realitat, començar. Tornaràs a posposar el gimnàs fins dilluns. Reduiràs el consum d'alcohol al gener, perquè s'acosta el Nadal. No tens temps per a la classe d'idiomes aquesta nit. Però la motivació a curt termini és realment la clau per assolir aquests objectius: la raó principal per la qual fallem en aconseguir-ho és perquè ens distraiem. La pròxima vegada que no tinguis ganes d'entrenar, fes-te trampa. Diga't a tu mateix que només faràs pocs grups de 10 repeticions o un entrenament ràpid de 10 minuts. En general, trobaràs una injecció d'energia després de l'escalfament, la qual cosa et portarà a un entrenament complet. Fins i tot si no és així, és millor que no fer res.